KarjeraNaujienosKontaktai
Apie įmonęKarjeraNaujienosKontaktai

HISK privatumo politika

Naudojame slapukus, kurie užtikrina tinkamą svetainės veikimą, padeda pagerinti jūsų naršymą, suteikia geresnę patirtį ir rodo aktualesnį turinį. Pasirinkite, ar sutinkate su slapukų naudojimu.

Priimti visus slapukus
Atsisakyti
Visos naujienos
Infrastruktūra
2024-08-07

Naujo „E energijos“ vėjo jėgainių parko infrastruktūros darbai patikėti AB „HISK“

Kauno rajone, Girininkų kaime, 2026 m. pradės veikti vėjo jėgainių parkas. Vėjo jėgainių pamatų bei kitos infrastruktūros įrengimas patikėtas statybų bendrovei AB „HISK“. 

Konkursą laimėjusi AB „HISK“ rugpjūčio pradžioje pasirašė sutartį su projekto užsakovu – „E energija“ grupės įmone UAB „Joreta“ dėl 42 MW, 6 vėjo jėgainių parko pamatų ir infrastruktūros rangos Kauno rajone. Sutarties vertė beveik 12 mln. eurų (su PVM).

„HISK“ atliks privažiavimo kelių statybos darbus, rekonstruos melioracijos tinklus, įrengs elektros kabelius bei vėjo jėgainių pamatus. Visa tai bus įgyvendinta iki 2026 m. gegužės mėnesio.

„Džiaugiamės pradėję dirbti su „HISK“ – ilgametę patirtį turinčia lietuviško kapitalo infrastruktūros statybų įmone. Ji aktyviai dalyvavo visuose pastaruoju metu mūsų skelbiamuose konkursuose ir pateikė patraukliausią pasiūlymą šiame projekte. Tikimės, kad ši partnerystė atvers naujas galimybes tiek „E energija“ grupei, tiek ir „HISK“, – sako „E energija“ generalinis direktorius Gediminas Uloza.

Kaip teigia konkursą laimėję rangovai, šis projektas ne tik prisidės prie Lietuvos energetinės nepriklausomybės didinimo, bet ir padės sumažinti išmetamo anglies dioksido kiekį bei švaria energija aprūpins apie 31 tūkst. namų ūkių per metus​.

„Didžiuojamės, kad galėsime įgyvendinti savo pirmąjį laimėtą vėjo jėgainių projektą, kuris prisidės prie tvarios infrastruktūros plėtros Lietuvoje. Šis projektas ne tik stiprina mūsų pozicijas infrastruktūros rinkoje, parodo profesionalumą, bet ir atspindi mūsų įsipareigojimą kurti ilgalaikę vertę klientams ir visuomenei“, – teigia HISK generalinis direktorius Robert Ziminski.

Vėjo turbinų pristatymas ir montavimas šiame parke prasidės 2025 m. antroje pusėje. Planuojama, kad jau tais pačiais metais bus pradėta ir bandomoji elektros gamyba.