KarjeraNaujienosKontaktai
Apie įmonęKarjeraNaujienosKontaktai

HISK privatumo politika

Naudojame slapukus, kurie užtikrina tinkamą svetainės veikimą, padeda pagerinti jūsų naršymą, suteikia geresnę patirtį ir rodo aktualesnį turinį. Pasirinkite, ar sutinkate su slapukų naudojimu.

Priimti visus slapukus
Atsisakyti
Visos naujienos
Infrastruktūra
2023-05-19

HISK praėjusiais metais augino pajamas ir mažino nuostolį

Vienos didžiausių Lietuvoje infrastruktūros statybos generalinės rangos ir projektų valdymo bendrovės „HISK“ pajamos 2022 m. sudarė 42,5 mln. Eur ir buvo 5 proc. didesnės nei ankstesniais metais. Taip pat beveik 18 proc. mažėjo ir įmonės grynasis nuostolis, kuris 2022 m. siekė 2,7 mln. Eur.

Pasak „HISK“ generalinio direktoriaus Rolando Zabilevičiaus, praėję metai susisiekimo infrastruktūros sektoriaus įmonėms dėl ekonominių aplinkybių vis dar buvo sudėtingi. Tam ypač didelę įtaką darė Rusijos pradėtas karas Ukrainoje ir išaugusios pagrindinės žaliavų ir energetinių resursų kainos.

„Net ir nelengvomis ekonominėmis sąlygomis pernai pavyko auginti įmonės darbų apimtis – iš viso atlikome statybos montavimo darbų už 36,9 mln. Eur. Susidariusius nuostolius lėmė augusios žaliavų ir energetinių resursų kainos, taip pat ne visų sutarčių indeksavimas. Be to, papildomų išlaidų ir toliau pareikalavo besitęsiantis organizacijos atnaujinimas, prasidėjęs prieš kelerius metus. Vykdome visos kelių statybos įmonių grupės pertvarką, investuojame į programinę įrangą, kompetencijų kėlimą“, – teigia R. Zabilevičius.

Anot jo, šie metai bendrovę nuteikę itin pozityviai, nes turimų darbų portfelis jau siekia  65 mln. Eur.

„HISK” darbus vykdo ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje. Bendrovė atlieka Daugailiai-Šlepečiai-Salakas 14 km kapitalinį remontą, krašto kelio Molėtai-Pabradė 5 km ruožo rekonstrukciją, tik užbaigė projektavimo darbus magistralėje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, taip pat visu pajėgumu vykdo Vilainių tilto rekonstrukcijos darbus Kėdainiuose bei rūpinasi vienos avaringiausių Panevėžio sankryžos pertvarka, Kairių aplinkkelio prie Šiaulių tiesimo darbais, Ukmergės pietvakarinio aplinkkelio projektavimu ir kitais projektais.

„HISK“ veikia nuo 1965 m. Įmonė yra pagrindinė UAB „Ukmergės keliai“, SIA „Latgales Celdaris“, AB „Panevėžio statybos trestas“ (PST) akcininkė.